Historie

 

In het jaar 1931 richtte Hendrik Wopereis in Mariënvelde Smederij Wopereis op. Het bedrijf was toen een landbouwsmederij voor onder andere het smeden van karrenwielen. De eerste grote opdracht voor het bedrijf betrof het smeden van een hekwerk voor de plaatselijke kerk.

Foto uit de oude doos
20151215 110518

In 1968 kwam zoon Wim Wopereis in het bedrijf. Langzaam maar zeker groeide het bedrijf en raakte Wopereis steeds meer gespecialiseerd in stallenbouw. De smederij werd al snel te klein en het verhuisde naar Doetinchem. De specialisatie in de agrarische sector werd verder uitgebreid, waardoor zich de volgende hoofdgroepen vormden: staalbouw, melksystemen en stalinrichting.

In 1996 heeft Paul Stortelder Wopereis overgenomen. Onder zijn leiding is het bedrijf verder gegroeid. Naast de bestaande bedrijfstakken heeft de Wopereis Groep nu bedrijfsonderdelen in het bewerken van roestvaststaal, maar ook het realiseren van biogasinstallaties.

Dankzij onze collega's, klanten en partners is Wopereis de afgelopen 90 jaar flink gegroeid. Benieuwd naar onze geschiedenis? Bekijk onze jubileumpagina: 90 jaar Wopereis!

 

 

 

Bekijk hier een oude bedrijfsfilm van Wopereis: