15-9-2021: Wopereis viert 90-jarig jubileum en breidt uit met overname Barendsen Staaltechniek


Doetinchem, 15 september 2021 – Wopereis viert deze maand haar 90-jarig bestaan. Wat Hendrik Wopereis in 1931 begon, is in de loop der jaren uitgegroeid tot de Wopereis Groep. Met de recente overname van Barendsen Staaltechniek Vorden voegt Wopereis nog een extra discipline op het gebied van stalen constructies toe aan de groep. Momenteel zijn er 7 vestigingen in Nederland en telt het bedrijf ruim 140 medewerkers.

Negentig jaar geleden begon het verhaal van Wopereis in het Achterhoekse dorp Mariënvelde. Op 22 september 1931 begon Hendrik Wopereis een landbouwsmederij. De smederij groeide gestaag en in de jaren ’60 kwam zoon Wim Wopereis in de zaak. Hij verhuisde het bedrijf in 1978 wegens ruimtegebrek van Mariënvelde naar Doetinchem, waar Wopereis steeds meer gespecialiseerd raakte in complete stallenbouw. In 1996 nam Paul Stortelder, de huidige directeur, Wopereis over. Onder zijn leiding groeide het bedrijf verder en werd het naast de agrarische sector ook actief in de utiliteitsbouw en de voedselverwerkende industrie met de realisatie van complete bedrijfspanden en productielijnen.

Niemand had negentig jaar geleden kunnen vermoeden dat de smederij van destijds zou uitgroeien tot een internationaal opererende totaalleverancier, actief in de agrarische sector, utiliteitsbouw en voedselverwerkende industrie.

Overname Barendsen Staaltechniek Vorden
Negentig jaar na de oprichting van Wopereis, ziet het bedrijf nog altijd groeiperspectief. Met de recente overname van Barendsen Staaltechniek Vorden (BSV), een familiebedrijf sinds 1802, voegt Wopereis een nieuwe discipline toe aan haar portfolio. Vanaf nu kunnen geïnteresseerden ook voor (spil)trappen en balkon- en galerijhekken bij het bedrijf terecht. De nieuwe activiteiten en twaalf werknemers van BSV zijn in de afgelopen maand verhuisd van Vorden naar de Gildenstraat 1 in Doetinchem. “Door deze overname kunnen we nu nog beter inspringen op de wensen van de klant op het gebied van stalen constructies”, aldus Paul Stortelder.

“Zonder onze mensen zijn we nergens”: Het geheim voor negentig jaar succes
Vakmanschap, maatwerk en persoonlijke service vormen sinds de oprichting de belangrijkste waarden van het familiebedrijf. Het geheim voor negentig jaar succes? Stortelder licht toe: “Dat is voor een groot deel te danken aan onze medewerkers. Sommigen werken al veertig jaar bij Wopereis. Daar zijn we ook heel zuinig op. Hoewel we op internationaal vlak opereren, blijven we een kleinschalig bedrijf waarin veel aandacht is voor persoonlijke groei. Dit doen wij door te investeren in vaktechnische kennis, maar ook door te zorgen voor een fijne werkomgeving. Gelukkige werknemers presteren immers beter. Dat is belangrijk. Zonder onze mensen zijn we nergens”.

Geïnteresseerd in het hele verhaal van Wopereis? Speciaal voor het 90-jarig jubileum is een pagina gelanceerd waar belangrijke mijlpalen in de geschiedenis worden getoond in woord en beeld: www.90jaarwopereis.nl.

Paul Stortelder voor het Wopereis pand aan de Gildenstraat 1 in Doetinchem
Paul Stortelder voor het Wopereis-pand aan de Gildenstraat 1 in Doetinchem.