Video Fam. Schoorlemmer over BouMatic Robotics

Met enige trots mogen we u een nieuwe video voorstellen. Hierin ziet u Jan-Willem Schoorlemmer van MVH Schoorlemmer (Heeten) aan het woord over de voordelen van het robotmelken met BouMatic Robotics.

Familie Schoorlemmer koos in 2014 voor een melkrobot omdat hun melkstal te klein werd en Jan-Willem Schoorlemmer met rugproblemen kampte. Zijn vrouw had bovendien een koeienallergie. Ze kozen voor twee MR-S1 melkrobots van BouMatic Robotics omwille van de goede selectiemogelijkheden en het melken tussen de achterbenen. Daarenboven waren de robots perfect en eenvoudig inpasbaar in hun bestaande melkstal.

Sinds Jan-Willem Schoorlemmer melkrobots heeft, is zijn tijdsbesteding zowel op de boerderij als in zijn prive-leven opmerkelijk veranderd. Op zijn boerderij brengt hij nu meer tijd door tussen zijn koeien en hij kan meer aandacht besteden aan zijn probleemkoeien. In zijn privé-leven heeft hij een grotere flexibitleit naar zijn gezin en zijn vrije tijd. Doordat de fysieke arbeid is verminderd, zijn zijn rugproblemen ook verdwenen.

Rustige koeien, verhoogde melkproductie
Jan-Willem Schoorlemmer ziet ook dat zijn koeien veel rustiger geworden zijn. Ze genieten van hun vrijheid en bepalen hun eigen dagritme. Hierdoor is de melkproductie gestegen naar 3 melkingen per dag met behoud van een prima melkkwaliteit.

Uitstekende voorbehandeling
"Een enorm voordeel aan dit systeem, is de aparte voormelkbeker," zo zegt Jan-Willem Schoorlemmer. "De koe laat de melk binnen de minuut schieten en dat resulteert in een goede uiergezondheid."

In de komende weken en maanden staan gelijkaardige campagnes met lokale melkveehouders gepland in Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Engeland en Italië maar Nederland mocht het spits afbijten!

BouMatic Robotics - Schoorlemmer Dairy Farm in Heeten, the Netherlands from BouMatic on Vimeo.