Wopereis Staalbouw produceert de stalen frames voor de iCEM.

 

Met de iCEM (intergrated climate and energy module), produceert opdrachtgever Factory Zero een module die garant staat voor een gezond en comfortabel binnenklimaat in gebouwen, dat volledig voldoet aan de voorwaarden van de wet Energie Prestatie Vergoeding en het Bouwbesluit.

Het apparaat levert frisse lucht en warmte. De iCEM combineert slimme besturing van wtw met warmtepomptechnologie en is een plug and play systeem. In de bestaande bouw wordt de module buiten geplaatst. De techniek is zowel toepasbaar in de renovatie als in de nieuwbouw.

Wopereis Staalbouw heeft samen met de engineers van Factory Zero een frame ontwikkeld dat dient als basis voor de verschillende verdiepingen, wandbevestigingen en ophangvoorzieningen voor de diverse apparatuur en kabeldoorvoeren. Dit frame is zodanig ontworpen dat met dezelfde onderdelen een gespiegelde indeling mogelijk is.

De productie bestaat voorlopig uit een vijftal modules per week. De verwachtingen zijn hoog gespannen. Wellicht kunnen in 2018 tussen de 500 en 1000 modules uitgeleverd worden.

Voor meer info over duurzame ontwikkelingen: www.factoryzero.nl

iCEM perspectief stuc wit grijs