Open dag BUHA goed bezocht

BUHA in bedrijf

Ondanks het herfstachtige weer, is op zaterdag 7 oktober 2017 de open dag bij Buha goed bezocht.
Buha verzorgt het beheer en onderhoud van de openbare ruimte in de gemeente Doetinchem. 
Zij houden de buurt schoon, heel en veilig en doen dat zo duurzaam mogelijk

Tijdens deze open dag hebben Wim de Korte (directeur Buha) en Hans Hutten (bedrijfsleider Wopereis Solar) hun handtekening gezet onder een overeenkomst voor de plaatsing van ca. 900 zonnepanelen. Deze worden medio 2018 op het dak van de loods aan de Havenstraat geplaatst. De zonnepanelen maken onderdeel uit van een pakket aan duurzaamheidsmaatregelen dat Buha bij haar panden doorvoert.

Ook Wopereis is bewust bezig met duurzaamheid, zoals blijkt uit onderstaand:

Wopereis Staalbouw en Wopereis Agrarische Systemen zijn altijd erg actief geweest in de hallen en stallen bouw met staal. Het staal dat Wopereis gebruikt voor hallen en overkappingen is duurzaam vanwege het hergebruik.

Om dit beter te kunnen uitnutten heeft Wopereis Cesar kunststof kozijnen aan haar divisie toegevoegd.
Kunststof kozijnen geven een hoge isolatie en zijn erg duurzaam. Veel hallen en stallen worden nu uitgeleverd met kunststof kozijnen.

Wopereis RVS (ver)bouwt vergistingsinstallatie voor een hoger rendement installatie.

In 2013 heeft Wopereis Solar aan haar divisie toegevoegd. Veel hallen en stallen worden nu voorzien van zonnepanelen. Wopereis Staalbouw zorgt voor een stevige onderconstructie en Wopereis Solar levert de zonnepanelen.Hierbij horen ook asbestrenovaties van daken. Dat wil zeggen: asbest eraf, nieuw (verstevigd) dak erop, voorzien van zonnepanelen.
Ook grotere zonneparken worden door Wopereis geleverd en geïnstalleerd.

Wopereis Staalbouw heeft dit jaar op haar dak aan de Fabriekstraat  voor 115.000 Kwh aan zonnepanelen in gebruik genomen.

Wopereis Solar kan nu ook zonnepanelen in glas leveren, dus een doorzichtig dak met zonnepanelen.

Na de realisatie van de busoverkapping met zonnepanelen is Wopereis verheugd dat zij nu ook door BUHA is uitgekozen om zonnepanelen met constructies te leveren.