23-12-2020: Nieuwbouw Biljoen Groen

In Velp wordt de voormalige Kwekerij Overhagen, op het landgoed van Kasteel Biljoen, volledig opgeknapt. De nieuwe eigenaren van Biljoen Groen & Liemers Hendriks verhuizen met hun hoveniersbedrijf naar deze nieuwe stek. Wopereis heeft de opdracht gekregen om de nieuwbouw te realiseren van het kantoor en de bedrijfsruimten. En daar zijn we trots op!

Na een lang traject voor de benodigde vergunningen en de onzekere tijd door het coronavirus, zijn de voorbereidingen gestart. Inmiddels is het oude kassencomplex gesloopt. De grondwerkzaamheden starten in januari, waarbij een archeoloog toezicht zal houden om eventuele overblijfselen veilig te stellen. Medio maart start Wopereis vervolgens met de betonwerken.

Alle bouwmaterialen zullen over de smalle toegangsbrug met beperkte draagkracht moeten. Daarnaast mogen de vrachtwagens niet te lang zijn in verband met de smalle toegangsweg en de bomen kort langs de kant van de weg. Kortom: een mooie, bouwkundige en logistieke klus met de nodige uitdagingen.

Regelmatig zullen wij je op de hoogte houden via de bekende kanalen.

Biljoen6

Biljoen4

Biljoen1