21-1-2021: Biogasinstallatie Hamminkeln

In Hamminkeln (DE) is Wopereis bezig met een complete biogasinstallatie, goed voor een afgifte van 75 kW stroomopbrengst. Deze stroom wordt opgewekt door de BHKW (een warmtekrachtcentrale) die is geleverd door EPS. Voor de biogasinstallatie, volledig in 3D uitgewerkt door Wopereis RVS, wordt de mest van ca. 300 koeien ingezet.

De installatie bestaat uit een geïsoleerde - om temperatuursinvloeden van buiten te beperken - betonsilo van 7 meter hoog en met een diameter van 30 meter. De silo, gereedgemaakt door Wolf System, wordt voorzien van een dubbel membraandak, een HEM-6 mixer (standaardmixer om de mest in de silo te mixen, zodat de mest homogeen wordt en blijft) en CircumMaxx mixer. De laatstgenoemde mixer is een elektrisch aangedreven HEM-6 mixer, waarbij de waaier en de draaibare mixertunnel elektrisch worden aangedreven.

Tevens wordt er een UDR toegepast van 9 meter hoog en met een diameter van 3 meter. De UDR is voorzien van de juiste coating door LM-Design, zodat het beter beschermd is tegen alle mest. Wopereis RVS realiseerde vervolgens de pompcontainer, de warmtewisselaar en de leidingbrug van de zijkant van de silo naar de UDR ten behoeve van de warmtewisselaar. De warmtewisselaar komt rondom de UDR om de mest op de ideale temperatuur van ca. 37 graden te brengen voor een optimale gasproductie.

Het grondwerk en de drainage wordt verder verzorgd door Loon- en grondverzetbedrijf van Hal in Voorst en het dubbelwandig leidingwerk door Verholt. Wopereis VS Bouw realiseerde tot slot het afnamestation, de containerplaats en de putten voor de verdeelstations. 

Ook geïnteresseerd in een biogasinstallatie? Neem vrijblijvend contact op met onze verkoopadviseur Jos Hulzink via +31 (0)314 - 368 238!

Tekening1

Biogas9Biogas8Biogas7Biogas6Biogas5Biogas4Biogas3Biogas2